Recepten

Spaghetti Carbonara

Hier is ons recept om een heerlijke klassieke spaghetti carbonara voor 2 personen te maken. Zoals ie volgens ons hoort.

Pasta carbonara maken is helemaal niet moeilijk, en zo klaar. Als je ons recept volgt kan het niet misgaan!

Als je met ons maaltijdpakketje aan de slag gaat heb je al wat belangrijke ingrediënten in huis:

  • spaghetti
  • guanciale, oftewel varkenswangspek
  • pecorino, oftewel gerijpte schapenkaas

Wat heb je nog meer nodig?

  • 3 eidooiers
  • zwarte peper, niet te zuinig
  • zout
  • water om de pasta te koken
  • olijfolie om te bakken
  • Een kaasrasp, een grote pan voor de spaghetti, een bakje voor de ei en pecorino, en een pan voor het spek.

Laten we beginnen!

Zet een grote pan met water op om de spaghetti te koken. Voeg hier flink wat zout aan toe, zo’n 10 gram per liter. Niet schrikken, je eet dit niet op, maar het maakt de pasta wel veel lekkerder.

Snijd intussen de guanciale in blokjes en rasp de pecorino.

Splits 3 eieren, en doe de eidooiers in een schaaltje. Roer de geraspte pecorino er doorheen. Voeg er flink wat zwarte peper aan toe. Houd wel wat pecorino over om straks lekker over het complete gerecht te strooien.

Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de guanciale rustig uit, op een niet al te hoog vuur. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Doe, als het water kookt de spaghetti in de pan en laat dit koken tot de spaghetti al dente is. Hij moet dus nog echt een bite hebben.

Als de pasta al dente is wordt het even spannend. Nu komt het erop aan!
Gooi het ei-pecorinomengsel in de pan bij de guanciale en nu kun je de pasta met een tang uit de pan halen en bij de guanciale doen. Giet de pasta dus niet af hè, je hebt nog wat water nodig!

Doe een schep van het kookvocht in de pan en roer het geheel door totdat het romig wordt. De pan mag van het vuur, want je wil niet dat het ei gaat stollen, het moet blijven ‘lopen’.

Als de gewenste romigheid bereikt is kan de pasta op een bord, en strooi je de rest van de pecorino erover. Klaar!

Buon Apetito!